Logo bredavandaag.nl
Brand growshop De Boerenschuur aan de Oranjeboomstraat. foto Perry Roovers/SQ Vision
Brand growshop De Boerenschuur aan de Oranjeboomstraat. foto Perry Roovers/SQ Vision
brand

Brand Oranjeboomstraat vermoedelijk aangestoken

  Politie

HEUVEL - De brand bij winkel de Boerenschuur op de hoek van de Oranjeboomstraat en de Dr Struijckenstraat is vermoedelijk aangestoken. Dat meldt de politie na onderzoek door de technische recherche.


"De forensisch rechercheurs stelden vast dat door de hitte van het vuur en de daarbij vrijgekomen rookgassen vervolgens een explosie is ontstaan", aldus de politie vrijdagmorgen. Daarnaast bleek ook dat er geen sprake is van een growshop (voor de teelt van hennep). Het bedrijf verkoopt tuinartikelen, kweekmaterialen en zaden.

Het vuur werd donderdag 20 februari om 02.17 uur bij de brandweer gemeld en was vermoedelijk ontstaan in het winkelgedeelte. Het ging in eerste instantie om een binnenbrand, later breidde de vlammen zich uit tot uitslaande brand. De brandweer had rond 04.00 uur het vuur onder controle.

De woning boven de winkel bleek niet bewoond, waardoor er geen gewonden vielen. Aan de kant van de Oranjeboomstraat lag veel glas op het trottoir, vermoedelijk tengevolge van een gesprongen ruit. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt. De straat werd vanwege de chaos afgesloten. Vanwege de flinke rookontwikkeling riep de brandweer omwonenden op om uit voorzorg ramen en deuren uit voorzorg te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief