Logo bredavandaag.nl
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een fietsster geschept door een auto op de Nieuwe Kadijk. foto Perry Roovers/SQ Vision
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een fietsster geschept door een auto op de Nieuwe Kadijk. foto Perry Roovers/SQ Vision
aanrijding

Fietsster zwaargewond na aanrijding op Nieuwe Kadijk

  Politie

HOGE VUCHT - Een fietsster is op de kruising Nieuwe Kadijk - Doornboslaan gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw werd rond 02.30 uur aangereden door een auto. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Breda, die ernstig gewond raakte toen zij geschept werd door een automobilist.


Het ongeluk gebeurde toen de 24-jarige vrouw op haar fiets de kruising overstak. Ze kwam vermoedelijk via de Doornboslaan vanuit het centrum van Breda. Verschillende getuigen verklaarden dat het slachtoffer bij het oversteken het rode verkeerslicht negeerde. Ze werd vervolgens geschept door een zwarte Seat Ibiza. Deze auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Rotterdam en reed over de Nieuwe Kadijk.

De vrouw kwam op de rijbaan terecht en haar fiets belandde enkele meters verderop. De vrouw liep ernstige verwondingen op aan haar gezicht en een gebroken onderbeen. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij later geopereerd werd. De bestuurder van de personenauto kwam met schrik vrij.

Surveillerende agenten kwam per toeval bij het ongeval, toen het net was gebeurd. Zij verleenden direct eerste hulp aan het slachtoffer, dat buiten kennis was. In eerste aanleg werd ook de traumahelikopter gewaarschuwd, die is echter niet meer ter plaatse gekomen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval verder te achterhalen.

Bij het sporenonderzoek werd de Nieuwe Kadijk tijdelijk gedeeltelijk afgesloten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief