Logo bredavandaag.nl

Drie Bredase leden No Surrender aangehouden

  Politie

BREDA - De politie heeft dinsdagmorgen in alle vroegte drie inwoners van Breda aangehouden. Het drietal van 22, 26 en 47 jaar wordt verdacht van witwassen. Het gaat om leden van motorclub No Surrender, aldus de politie.


De mannen zijn dinsdagochtend vroeg aangehouden in hun woning in Breda op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het geld zou afkomstig zijn van strafbare feiten. Politie, gemeente en Belastingdienst startte samen een onderzoek, toen uit informatie bleek dat er mogelijk sprake zou zijn van onverklaarbaar vermogen. Op basis van dit onderzoek ontstond de verdenking van witwassen. Het drietal is overgebracht naar een cellencomplex van de politie.

Deze integrale strafrechtelijke actie richt zich op direct afpakken van crimineel vermogen, zo stelt de politie dinsdagmorgen. Dit past in een bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden. De actie is ondersteund door het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief