Een automobilist heeft zondag 7 september een ravage aangericht op de Academiesingel.
Een automobilist heeft zondag 7 september een ravage aangericht op de Academiesingel. Perry Roovers / SQ Vision

Dronken 49-jarige man veroorzaakt ravage met twee ongevallen

Politie ongeval

BREDA - De politie heeft zondag tweemaal dezelfde bestuurder aangehouden. Een 49-jarige man werd eerder die nacht op de Haven betrapt met ruim 4 keer zoveel alcohol op dan toegestaan. Na inlevering van zijn rijbewijs stapte hij toch weer zijn auto in. Bij een achtervolging sloeg zijn auto op de Academiesingel over de kop. Daar werd hij weer aangehouden.

Agenten zagen op de Haven een auto rijden waarvan ze vermoedden dat de bestuurder had gedronken. Na een blaastest bleek de man ruim vier keer zoveel gedronken te hebben dan wettelijk toegestaan. De 49-jarige man uit Vught mocht zijn rijbewijs inleveren. De agenten vertelden hem op het politiebureau dat er later een beslissing wordt genomen over deze zaak en dat hij zonder rijbewijs niet mocht rijden.

Rond 6:00 uur reden agenten langs de Haven om te kijken of de auto van de man er nog stond. Hij stond er nog maar even later kwam de auto hen tegemoet rijden. De politieauto keerde en reed er achteraan. De verdachte reed steeds sneller en haalde diverse auto's in. Op de hoek van de Academiesingel en Sophiastraat reed de man door rood en reed tegen een verkeerslicht aan. De auto sloeg over kop en kwam tot stilstand tegen een brugreling. De agenten hebben de 49-jarige bestuurder uit Vught wederom aangehouden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en moest daar ter observatie blijven.