Logo bredavandaag.nl
Op 6 december viel er behoorlijk wat sneeuw in Breda. Een korte fotoserie uit het Park Valkenberg. Foto Pepijn Nagtzaam
Op 6 december viel er behoorlijk wat sneeuw in Breda. Een korte fotoserie uit het Park Valkenberg. Foto Pepijn Nagtzaam

Zorgen politie om toename aantal straatroven Park Valkenberg

  Politie

BREDA - De politie in het centrum maakt zich zorgen over de toename van het aantal straatroven in Park Valkenberg. De afgelopen week vonden in het park twee brutale roofovervallen plaats. Hierbij werd geweld gebruikt om de slachtoffers van hun spullen te bestelen.


De politie zou graag camera’s ophangen in het park om zo het toezicht te verbeteren. Er hangen al camera’s in de binnenstad en bij het station. Het park dat ‘s avonds donker is blijft voor de agenten een blinde vlek. De gemeente heeft de afgelopen jaren geen gehoor gegeven aan verzoek voor extra cameratoezicht in Park Valkenberg.

Naast camera’s wil de politie ook graag noodverlichting plaatsen in de donkere delen van het park. Hier mag normaal gesproken geen licht branden om de nachtrust van de parkdieren niet te verstoren. Het noodlicht zou deze plekken toch kunnen verlichten bij calamiteiten.

Een woordvoerder van de gemeente zegt bekend te zijn met het verzoek voor cameratoezicht in het park. Volgens haar is de de gemeente geen voorstander van camera's in het park omdat dit in de praktijk geen effectief middel blijkt tegen straatroven. "We hebben niet iemand 24 uur per dag beschikbaar om die beelden te bekijken. Ze zouden dan enkel dienen voor de opsporing van straatrovers, die wellicht een bivakmutsen dragen."

De meeste straatroven vinden volgens de woordvoerder bovendien niet in het park plaats. Daarnaast zou het aantal straatroven in Breda al enige tijd dalen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief