Logo bredavandaag.nl
Kim Kuijpers

Vader en zoon aangehouden voor winkeldiefstal bouwmarkt

  Politie

BREDA - Een 57-jarige Bredanaar is zondagmiddag rond 14.00 uur in een bouwmarkt op de Konijnenberg betrapt op diefstal. De dief die in gezelschap was van een zoon en een kleinzoon, reageerde volgens medewerkers van de winkel opstandig en uitte dreigementen. Zijn 27-jarige zoon werd ook aangehouden vanwege medeplichtigheid.


Een beveiligingsmedewerker deed aangifte. Hij vertelde dat hij via de camera zag dat een man vier koppelingen, zogenaamde dubbele kranen, in zijn jaszak stopte. Bij de kassa rekende de man echter alleen een potje visvoer af. De dief was op dat moment in het gezelschap van een zoon en een kleinzoon.

Medewerkers van de winkel hielden de dief tegen nadat hij de kassa gepasseerd was. De verdachte reageerde opstandig en riep tegen hen:"Ga weg laat me met rust. Verder riep hij enkele dreigementen. Ook zijn 27-jarige zoon bemoeide zich er mee. Er ontstond wat duw en trekwerk, waarbij de zoon met een supermarktmedewerker in een kerststellage met verwarmingsspullen viel.

Beide mannen werden onder controle gebracht en door de politie aangehouden. De gestolen spullen hebben een winkelwaarde van 16,50 per stuk. Er is proces-verbaal opgemaakt. Beide verdachten hebben bovendien een winkelverbod voor de duur van één jaar gekregen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief