Man bedreigt agenten met jachtgeweer: 'schiet mij dood!'

  Politie

BREDA - Een verwarde 44-jarige Bredanaar is zondagavond aangehouden in Tuinzigt vanwege bedreiging met een jachtgeweer. De man had zich verscholen in de bosjes van zijn voortuin en dreigde agenten met een, naar later bleek, oud onklaar gemaakt. "Schiet mij dood", zou de man hebben geroepen.


Agenten waren op een melding afgekomen dat de bewoner pillen zou hebben ingenomen om zo een eind aan zijn leven te maken. De politiemensen zagen dat er in de woning geen licht brandde. Het smalle ruitje van de voordeur was ingeslagen. Ze riepen door de ontstane opening dat de bewoner naar voordeur moest komen en schenen met een lantaarn naar binnen.

Plotseling hoorden ze een stem vanuit de bosjes bij de voorgevel. Hij riep: 'Schiet mij maar dood". De agenten zagen dat hij een geweer vasthield en daarmee op hen richtte. Een van de agenten stapte in een reflex naar voren en wist het wapen los te trekken waarna de man werd overmeesterd. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij wijt zijn gedrag aan de combinatie van de inname van medicijnen en alcohol.