Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Babylijkje gevonden op galerij flat Ganzerik Breda

  Politie

HAAGSE BEEMDEN - Op een galerij van een flat aan de Ganzerik in de Haagse Beemden is dinsdag een stoffelijk overschot van een pasgeboren baby gevonden. Uit aangetroffen sporen maakt de politie op dat de moeder wellicht medische hulp nodig heeft. De politie doet een dringend beroep op de moeder zich onder medische behandeling te stellen.


Het babylichaampje werd rond het middaguur gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik (wijk Haagse Beemden) te Breda. Voorbijgangers zagen een vuilniszak liggen, waarin babylichaampje bleek te liggen. Het bleek om het stoffelijk overschot te gaan van een pasgeboren kindje. "Tot op heden heeft zich nog niemand gemeld die bij de zaak betrokken is. Het is van groot belang dat de moeder zich onder medische behandeling laat stellen", laat de politie weten.

"Primair staat het medisch welbevinden van de moeder voorop", stelt de politie. "We hebben uitgebreid overleg gehad met de GGD en een gynaecoloog. Die gaven allebei aan dat het belangrijk is dat de moerder zich meldt", aldus de woordvoerder in een toelichting. Die wijst daarbij op het medisch beroepsgeheim van huisarts en ziekenhuis. "Daarom doen we een beroep op de moeder om zich daar te melden."

Daarnaast is de politie echter ook een opsporingsonderzoek gestart, waarbij rekening gehouden wordt met verschillende scenario's. Het stoffelijk overschot van het kindje is overgebracht naar een mortuarium, waarna een sectie zal plaatsvinden. "Dan moet ook duidelijk worden wanneer de baby is overleden en of het kindje bijvoorbeeld al overleden was bij de geboorte. Daar kunnen we nu niks van zeggen." Dan weet de politie ook of het om een jongetje of een meisje gaat en mogelijk of er aanwijzingen zijn over de achtergrond van de moeder.