Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Ouders dode baby galerij flat Ganzerik Breda nog steeds spoorloos

  Politie

BREDA - Het politieonderzoek naar de ouders van de dode baby die afgelopen dinsdag werd gevonden in een flat in de Haagse Beemden is nog in volle gang. Tot op heden heeft zich nog niemand gemeld die bij de zaak betrokken is.

Het babylichaampje werd dinsdag rond het middaguur gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik in Breda. Een voorbijganger zag een vuilniszak liggen, met daarin een babylichaampje. Uit nader onderzoek bleek dat het om het stoffelijk overschot ging van een pasgeboren kindje. Inmiddels is ook vastgesteld dat het om een jongetje gaat.


Het technisch onderzoek in en rond de flat is inmiddels afgerond. De politie heeft hierbij aangetroffen sporen veiliggesteld. Rechercheurs spraken ook met een groot aantal bewoners van de flat. Het opsporingsteam trekt momenteel ook alle informatie en tips na.

Op basis van de aangetroffen sporen leidt de politie af dat de moeder wellicht medische hulp nodig heeft. Op advies van een arts en een gynaecoloog deed de politie daarom eerder al een dringend beroep op de moeder om zich onder medische behandeling te stellen.

Mensen die informatie hebben over de baby of de ouders worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844. Of anoniem via: 0800-7000.