Logo bredavandaag.nl
Breda Centraal is vrijdag 16 januari korte tijd ontruimd geweest vanwege een bommelding.
Breda Centraal is vrijdag 16 januari korte tijd ontruimd geweest vanwege een bommelding. (Ad Baelemans)
bommelding

Bommelding Station Breda: 19-jarige man aangehouden

  Politie

BREDA - Breda Centraal is vrijdagmiddag korte tijd ontruimd geweest na een valse bommelding. Ook in de treinen werd omgroepen dat het om een bommelding ging. De treinen bleven buiten het station wachten. Door de ontruiming stond het voorplein van Breda Centraal aan de Belcrumzijde vol met reizigers.


 Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een valse melding van een 19-jarige man. Nadat de man met de conducteur een bekeuringgesprek had deed hij een bommelding. De 19-jarige is meegenomen door de politie om verhoord te worden. De politie doet nog onderzoek. 

"De beperkingen tussen Breda en Etten-Leur/Gilze-Rijen/Lage Zwaluwe/Lombardijen als gevolg van inzet van de politie zijn voorbij ", meldt de NS. Wel moet er rekening gehouden worden met extra reistijd. 

Bredanaar Ad Baelemans was toevallig bij het station. Volgens hem was er geen sprak van paniek. Door de melding reden er korte tijd geen treinen van en naar Breda. Dit zorgde voor een vertraging van meer dan een uur.

Het is al de tweede keer in een week tijd dat er rond Breda geen treinen rijden door een bommelding. Maandag werd het treinverkeer stilgelegd na een bommelding van een verwarde man in een trein bij Tilburg Centraal. Daar kon het treinverkeer binnen een kwartier weer op gang gebracht worden. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief