Nieuwe arrestatie in onderzoek dodelijk schietincident Oranjeboomstraat | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Nieuwe arrestatie in onderzoek dodelijk schietincident Oranjeboomstraat

  Politie

BREDA - Een 34-jarige Fransman is door de Spaanse autoriteiten aan Nederland overgedragen. De man zit vast vanwege zijn betrokkenheid bij een schietincident uit 2006. Het misdrijf vond plaats op 13 maart 2006 in de Oranjeboomstraat te Breda. Bij het schietincident kwam een inwoner uit Breda om het leven kwam en raakte een tweede persoon gewond.


Het slachtoffer (31) overleed aan een schotverwonding. Een vriend van het dodelijke slachtoffer sprong destijds uit het raam van de flat op de derde verdieping en raakte zwaar gewond. Het misdrijf had een drugsgerelateerde achtergrond en zorgde voor veel ophef in de wijk. Een Team Grootschalig Onderzoek verrichtte destijds onderzoek.

Op 14 maart 2006 werd één van de betrokkenen bij de schietpartij, in Frankrijk aangehouden en in een later stadium uitgeleverd aan Nederland. Deze man werd hier berecht en veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak. In oktober 2013 werd een tweede verdachte, door de Spaanse autoriteiten aan Nederland overgedragen. Ook deze is inmiddels berecht en veroordeeld.

De nu 34-jarige Fransman werd 18 februari door de Spaanse autoriteiten aan Nederland overgedragen. Hij had daar een gevangenisstraf uitgezeten en werd op basis van een Europees arrestatiebevel overgedragen aan de Nederlandse justitiële autoriteiten. De verdachte werd op 20 februari 2015 voor een Rechter Commissaris geleid en daarna in hechtenis genomen. Het onderzoek wordt verder voortgezet door de Dienst Regionale Recherche van de politie Zeeland - West Brabant.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief