Man neergeschoten bij winkelcentrum Tuinzigt | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Man neergeschoten bij winkelcentrum Tuinzigt

  Politie

BREDA - Op de parkeerplaats van winkelcentrum Tuinzigt is vrijdagmiddag een man neergeschoten en neergestoken. Het slachtoffer werd meerdere malen geraakt. Ambulancemedewerkers hebben de man gereanimeerd en in kritieke toestand meegenomen naar het ziekenhuis.


Lees ook: Twee aanhoudingen in woning Pijnboomstraat / foto's
Update: Man (28) overleden

De politie is nog op zoek naar de daders die vermoedelijk zijn gevlucht in een rode Mini. Volgens politie zijn er ten minste twee verdachten voortvluchtig. Getuigen melden dat er zes keer geschoten zou zijn. Ook zijn er een hakbijl en een priem op het plaats delict aangetroffen. In de buurt gaat het verhaal rond dat er vorige week een verwarde man met een bijl bij de supermarkt zou hebben rondgelopen.

Een ooggetuige heeft aan het AD vertelt dat de man eerst met een priem in zijn hoofd werd gestoken, waarna een tweede dader hem met de hakbijl probeerde te slaan. Een derde dader in de auto zou hierna nog op het slachtoffer hebben geschoten.

De straat is afgezet met lint en de politie is bezig met het verzamelen van getuigenverklaringen. Ook werd de traumahelikopter opgeroepen, deze werd later geannuleerd.


(later meer)

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief