Twee aanhoudingen vanwege schietpartij Cypresstraat (update) | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Twee aanhoudingen vanwege schietpartij Cypresstraat (update)

  Politie

TUINZIGT - De politie heeft vrijdagmiddag twee personen aangehouden in verband met de schietpartij in de Cypressstraat. Het gaat om twee mannen van 30 en 35 jaar.


Rond 13.30 uur is er meerdere keren geschoten op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in de wijk Tuinzigt. Een 28-jarige man uit Breda raakte daarbij zwaar gewond. Hem is eerste hulp verleend door ambulancepersoneel waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij later die middag overleden aan zijn verwondingen.

Na het incident zijn twee verdachten lopend gevlucht. Daarna is een rode Mini Cooper weggereden met ten minste één van de verdachten daarin. Later die middag zijn de twee verdachten aangehouden. Onduidelijk is of dit de twee zijn die eerder wegrenden of wegreden. De politie vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij het incident. Agenten zijn nog op zoek naar meerdere verdachten naast de twee aangehouden en ingesloten mannen. Ook is in een woning aan de Pijnboomstraat in de middag politie geweest. De politie zou dit als het tweede plaats delict zien. Ook hier wordt uitgebreid onderzoek gedaan. 

Het is onduidelijk waarom de man werd aangevallen. De politie startte een onderzoek waarbij op de parkeerplaats ook een hakbijl en een steekwapen werden gevonden. Ook lagen er diverse hulzen van kogels. Om alle sporen veilig te stellen werd een grote plaats afgezet met lint. Rechercheurs waren uren bezig met het technische en tactische onderzoek. Ook een politiehond is ingezet om sporen te zoeken en een buurtonderzoek is gestart. Meerdere getuigen zullen worden gehoord.

(update 22.16 uur)

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief