coffeeshopbeleid

Coffeeshop Sky verontwaardigd over persbericht politie

  Politie

BREDA - Coffeeshop Sky op de Haagweg is verbolgen over het feit dat de politie zegt de zaak extra in de gaten te houden vanwege overlast. Volgens de shop is zowel de wijkagent als de gemeente juist erg te spreken over de werkwijze van de zaak.


Mustapha el Madani van coffeeshop Sky zegt dat zij als geen ander het gedrag van hun klanten in de gaten houden. Zo heeft de zaak twee buitencamera’s hangen die de straat dag en nacht in de gaten houden. “Als een van onze bezoekers dubbel parkeert zeggen we daar meteen wat van, maar ik kan niks doen aan het gedrag van andere automobilisten.” El Madani verwijst verder naar een lopend onderzoek van Dimensus waaruit zou blijken dat coffeeshop Sky, tot nu toe, nauwelijks tot geen overlast veroorzaakt in de straat.

Het contact met de wijkagent is volgens El Madani ook prima. “In de jaren ‘90 kwam de politie wel eens met gierende banden de zaak binnenvallen, alsof er een moord was gepleegd, maar dat gedrag zien we niet meer.” Volgens de coffeeshophouder had Sky het ook geen 25 jaar uitgehouden zonder goede relatie met gemeente en politie.

Naar de reden dat coffeeshop Sky expliciet wordt genoemd in het persbericht van de politie kan El Madani alleen maar gissen. “We zitten vanwege het gedoogbeleid natuurlijk in een zwakkere positie dan andere zaken in de straat. Vandaar dat we er ook alles aan doen om overlast tegen te gaan.” Daarnaast is er volgens El Madani één buurtbewoner die elke gelegenheid aangrijpt om te klagen over de shop.

El Madani hoopt dat de gemeente en met name burgemeester Paul Depla zich hard blijven maken voor een gereguleerde inkoopmogelijkheid van hennep voor coffeeshops in Breda. “Of ze moeten ervoor kiezen om coffeeshops maar meteen in zijn geheel af te schaffen, want dit beleid is voor niemand zinvol." 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief