Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Derde aanhouding voor straatroof 15-jarige jongen uit Breda

  Politie

BREDA - De politie heeft woensdag een derde man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de beroving van een 15-jarige jongen in Breda.  Het gaat om een 19-jarige man uit Terheijden. De straatroof vond plaats op maandagavond 18 mei, rond 23.00 uur op de Hertog Hendriklaan.


Eerder hield de politie in dit onderzoek al een 18-jarige man uit Breda en een 15-jarige jongen uit Ossendrecht aan. Twee jonge mannen beroofden maandagavond 18 mei onder bedreiging van een mes een 15-jarige jongen uit Breda van zijn mobiele telefoon, koptelefoon, armband en horloge. Ze gingen er daarna te voet vandoor, waarschijnlijk via de Maria Cherubinastraat.

De politie stelde direct een onderzoek naar de straatroof in en deed onder andere sporenonderzoek, een buurtonderzoek en een getuigenoproepen via de media. Ook deed de politie technisch onderzoek naar de gestolen telefoon. Via die telefoon kwam de recherche een 18-jarige man uit Breda op het spoor. Hij werd vrijdagavond 22 mei aangehouden op verdenking van heling c.q. betrokkenheid bij de straatroof.

Het gestolen mobieltje werd bij deze verdachte aangetroffen. De verdachte heeft een verklaring afgelegd en is inmiddels in vrijheid gesteld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief