Logo bredavandaag.nl
De politie heeft dinsdagmiddag een kraakpand ontruimd aan het Spinveld.
De politie heeft dinsdagmiddag een kraakpand ontruimd aan het Spinveld. (Tom van der Put/SQ Vision)

Krakers Spinveld noemen zich 'leegstandsactivisten'

  Politie

EMER -  De vier mannen en een vrouw die dinsdag aangehouden werden op de verdenking van huisvredebreuk, diefstal, drugsbezit en vernieling in een bedrijfspand aan het Spinveld noemen zichzelf leegstandactivisten. Dat meldt de politie in een persbericht over de aanhouding, dinsdag rond 15.00 uur. 


Het gaat om een 21-jarige man en een 23-jarige man uit Waspik, een 21-jarige vrouw uit Breda, een 18-jarige Belg en een 31-jarige man uit Dordrecht. Ze beweerden dat ze het pand gekraakt hadden omdat het leeg zou staan. De verdachte uit Dordrecht werd in verzekering gesteld. De andere verdachten werden verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De eigenaar van het gebouw heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde aan de politie dat het pand wel degelijk in gebruik is. In het kantoor doet hij de administratie voor zijn BV's. De bijbehorende loods heeft hij verhuurd aan een bedrijf dat auto's importeert. Hij vertelde de politie dat hij poolshoogte was gaan nemen omdat er een brief was binnen gekomen dat het pand door anderen in gebruik was genomen. Hij zag direct dat er sloten waren vervangen, verder was een wand naast een deur vernield, waardoor er een nieuwe doorgang naar andere ruimten was gecreëerd, ook was er handelswaar gestolen en waren kamers bevuild. Verder werd er 85 gram hennep aangetroffen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief