Afbeelding
Tom van der Put/SQ Vision

Dode gevonden bij Wilhelminasingel

Politie

BREDA - Bij de Wilhelminasingel is ter hoogte van de kruising met de Claudius Prinsenlaan een stoffelijk overschot aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie heeft aan de kant van het Chassépark en aan de kant van de Wilhelminasingel een deel van het fietspad afgezet. Ook zijn er hekken geplaatst om de plaats waar het stoffelijk overschot is gevonden. Vermoedelijk om de doorstroom van het verkeer goed te laten verlopen. Aan de kant van de Chassésingel en het Chassépark ter hoogte van de NHTV aan de Claudius Prinsenlaan is een flink deel van het grasveld afgezet. Ook wordt met een politiehond gezocht naar sporen aan de oever van het water.

Het stoffelijk overschot ligt in het water van de singel. Een medewerker van de politie is naar het water afgedaald. De politie bevestigt de vondst van een stoffelijk overschot. De persoon zou mogelijk om het leven zijn gekomen door zelfdoding. Er zou geen sprake zijn van een misdrijf.  

De vindplaats van het stoffelijk overschot zorgt voor veel publieke belangstelling. Enkele tientallen omstanders staan achter de linten naar het werk van de politie te kijken en informeren naar het hoe en waarom.

Update vrijdag:

Het stoffelijk overschot dat donderdag werd aangetroffen in het water is geïdentificeerd. Het gaat om een 31-jarige man uit Oss die sinds 5 november vermist was in Breda. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf, maar doet nog wel aanvullend onderzoek.