Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Integraal team int openstaande boetes in Breda

Politie

BREDA - Een integraal team heeft op donderdagavond op twee plekken een controle gehouden. Dit in verbrand met de vele criminaliteit in Breda. Dit meldt de politie op haar site.

Tussen 16.00 en 22.00 uur hebben verschillende politieteams, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de sociale recherche van Breda op twee plekken een controle gehouden.

De eerste was locatie Roeselaarstraat. Hier werden in totaal 37 voertuigen gecontroleerd. De Belastingdienst kwam twee mensen tegen die in totaal nog 5000 euro aan belasting moesten betalen, ook wordt er voor tien auto’s een vervolgonderzoek gestart, omdat de tenaamstelling niet klopte. Ook het afpakteam krijgt twee zaken aangeleverd en de sociale recherche neemt zeven mensen in een verder onderzoek.

In de Fellenoordstraat werden 33 voertuigen gecontroleerd. Een persoon werd aangehouden voor de vreemdelingenwet. Twee mensen betaalden hun openstaande vonnissen van in totaal 2000 euro en de Belastingdienst kon een openstaande schuld van 1500 euro innen. Een auto met Zwitsers kenteken wordt verder onderzocht omdat er nog een schuld van bijna 4000 euro open staat.

80% van alle criminaliteit heeft een financieel motief, meldt de politie tot slot. Door de crimineel het verdiende geld en de aangeschafte luxegoederen af te nemen, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten.