foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Gezochte Pool aangehouden bij innen boetes

Politie

BREDA - Bij een actie van de politie is een Poolse man aangehouden die in zijn vaderland nog 15 jaar de cel in moet. Dit meldt de politie op haar site. Ook in andere delen van het land zijn boetes geïnd.

"De Pool werd per toeval aangetroffen in een woning in Ulvenhout tijdens een zogenoemde PAPOS controle", meldt een woordvoerder van de politie. "We vermoedden dat de man in de omgeving van het station zou wonen. Maar bij een huiszoeking, waarbij we op zoek waren naar iemand anders, troffen we deze man ook aan." Deze 55-jarige man moet deze jaren zitten vanwege deelname aan een criminele organisatie en het in- en uitvoeren van verdovende middelen in Polen. Ook een 47-jarige Bredanaar moest mee naar het bureau, omdat hij nog DNA af moest staan.

Naast deze aanhoudingen zijn er nog 40 woonadressen bezocht van mensen met openstaande boets. Er werd voor 3006 euro geïncasseerd. Ook zijn nog zes personen aangehouden in de plaatsen Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Voor deze mensen staat in totaal 106 dagen gijzeling of 6211 euro open.

Met de landelijke actie wil de politie naast het innen van boetes ook aan burgers laten zien dat niemand zijn straf ontloopt. Dit is volgens de politie belangrijk voor het vertrouwen en de geloofwaardigheid van de politie.