Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

Update: Massale zoektocht naar hennepplantage omgeving Kraanvogel

  Politie

HAAGSE BEEMDEN - Met man en macht wordt vrijdagmiddag sinds ongeveer vier uur gezocht naar een hennepplantage in de omgeving van de Kraanvogel en de Paradijslaan in de Haagse Beemden. Op aanwijzing van stroomleverancier Essent zochten politie, douane en Essent huis-aan-huis naar een plantage in de straat.


Namens het Openbaar Ministerie is er een Officier van Justitie aanwezig om toestemming te geven voor een huiszoeking. Het is voor de eerste keer dat een dergelijke zoekactie plaatsvindt. De actie startte halverwege de middag en was om 18.15 uur nog bezig. Tegen zeven uur zou de zoektocht beëindigd zijn. Het is onbekend of er een plantage is aangetroffen.

De huizen waar niemand thuis was, werden genoteerd en kregen later tijdens de actie nog een bezoek. De politie zette ook een drugshond in.  "Ze wilden alle vertrekken in het huis zien", vertelt een van de bewoners. De politie liet een brief achter over het hoe en waarom van de actie. Daarin werd ook gewezen op het brandgevaar van een plantage voor de buren.

Bekijk foto's van de actie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief