Logo bredavandaag.nl
Bij een ontploffing in een auto aan het Thorbeckeplein is een persoon gewond geraakt.
Bij een ontploffing in een auto aan het Thorbeckeplein is een persoon gewond geraakt. (Perry Roovers/SQ Vision)

‘Aanslag meest waarschijnlijke scenario explosie Thorbeckeplein’

  Politie

BREDA - De explosie in een auto aan het Thorbeckeplein waarbij woensdagavond even na half elf een 63-jarige man uit Breda gewond is geraakt, lijkt een aanslag. De man is een bekende van politie en justitie, zo maakte de politie donderdagmiddag bekend.


Volgens een woordvoerder van de politie is dat op dit moment het meest waarschijnlijke scenario. “We houden rekening met meerdere scenario’s, maar dat er iets van een explosief aanwezig is geweest, lijkt waarschijnlijk”, aldus politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. 

Door de heftige explosie raakte de man zwaar gewond aan zijn rechterarm en rechterbeen. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Vanwege zijn verwondingen landde de traumahelikopter in de omgeving voor het verlenen van assistentie.

De ontploffing zorgde voor schade aan woningen in de directe omgeving. Verschillende ramen sneuvelden. “Zes huizen zijn tijdelijk ontruimd voor onderzoek”, aldus de woordvoerder van de politie. De bewoners van deze huizen vonden zelf elders onderdak. Ook enkele auto’s en straatmeubilair in de omgeving raakten beschadigd.

Vanwege de explosie werd een deel van de omgeving afgezet voor sporenonderzoek. Ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam in actie.  “Vandaag gaan we verder met de gebruikelijke onderzoeken”, aldus de woordvoerder, doelend op het verdere sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

De politie hoopt van het ziekenhuis te horen of de man aanspreekbaar is om zijn verhaal te doen. “Maar uiteraard staat zijn medische zorg voorop.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief