Logo bredavandaag.nl
Bij een ontploffing in een auto aan het Thorbeckeplein is een persoon gewond geraakt.
Bij een ontploffing in een auto aan het Thorbeckeplein is een persoon gewond geraakt. (Perry Roovers/SQ Vision)

Verdachte ontploffing Thorbeckeplein op vrije voeten

  Politie

BREDA - De 69-jarige man uit Breda, die werd verdacht van het hebben van explosieven in zijn woning, is in vrijheid gesteld. Het aangetroffen materiaal in zijn woning bleek geen explosieven te zijn. Dit meldt de politie op haar site.


De man werd aangehouden, nadat in zijn woning explosieven waren gevonden die hem in verband brachten met de explosie van 11 november op het Thorbeckeplein, waarbij een 63-jarige man ernstig gewond raakte. Het materiaal is gestabiliseerd door de EOD en daarna overgebracht naar een veilige locatie buiten de bebouwde kom. Hier kon het onschadelijk worden gemaakt. Voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat het geen explosief materiaal bleek te zijn.

Een 63-jarige Bredanaar raakte bij de ontploffing van een explosief onder zijn auto ernstig gewond.Hij is tot op heden niet aanspreekbaar geweest. Door de klap van de ontploffing sneuvelden ook diverse ruiten van omliggende woningen en raakten geparkeerde auto’s en straatmeubilair beschadigd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Het onderzoek wordt voortgezet door de politie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief