Logo bredavandaag.nl
Ilse Wolf

Uitslaande brand in Los Toros Haagdijk, 1 gewonde (foto's en video)

  Politie

CENTRUM - In restaurant Los Toros aan de Haagdijk heeft donderdagavond een korte hevige brand gewoed. De brandweer werd om 21.52 opgeroepen voor een binnenbrand. Een overbuurvrouw zag enige minuten daarvoor al de vlammen uit het dak slaan. De vlammen kwamen meters hoog boven het dak uit. De brandweer kwam met meerdere voertuigen uit de regio in actie. Onder meer een hoogwerker werd ingezet. 


Lees ook: Buurman Los Toros: 'Ik zat tv te kijken en hoorde paniek op straat'

De brandweer schaalde de brand na korte tijd op naar grote brand. Bij de Haagdijk aan de kant van de Prinsenkade stonden al snel tientallen mensen te kijken. De Markendaalseweg en de Prinsenkade werden na enige tijd afgezet tussen de ingang van de Baronesparkeergarage en aan de andere kant de bushalte voorbij de Haagdijk. 

 30 mensen uit omliggende panden werden in veiligheid gebracht, aldus de Veiligheidsregio. Een persoon is met lichte brandwonden behandeld. Die kon zelf naar het ziekenhuis. "Het ontstaan van brand is nog onduidelijk", aldus de politiewoordvoerder bij de Haagdijk. "De brand is nog niet helemaal geblust." Er zouden geen mensen meer in het pand geweest zijn toen de brand daar uit de ramen en het dak sloeg.  

Argentijns restaurant Los Toros, aan het begin van de Haagdijk, is door de brand volledig verwoest. De politie zette vanwege de rookontwikkeling in eerste instantie alleen de Haagdijk af. Een overbuurvrouw zag rond kwart voor tien de vlammen al uit het dak slaan. Bij de Adult Shop, twee deuren verder, heeft de eigenaresse de rolluiken omhoog gedaan zodat de brandweer kon blussen. 

De brandweer bestreed de brand met onder meer een hoogwerker. Op een filmpje is te zien dat mensen in de rook de straat verlaten.  Op een ander filmpje is de brand goed te zien. "Uitbreiding brand voor- en achterzijde pand onder controle", meldde de Veiligheidsregio via Twitter rond 23.15 uur.  Uit controle is gebleken dat het restaurant leeg was. Rond half twaalf meldde de brandweer het sein brand meester. "Nu nog nablussen en controleren. Dat kan nog even duren; brand in oude panden kan soms blijven sluimeren."

De brand zou ontstaan zijn boven de afzuiger. "Mijn vrouw zag boven de afzuigkap brand. Dat hebben ze geblust. Wij waren aan het afrekenen. Toen we buiten waren, zagen we de vlammen uit het dak slaan. Toen hebben we 112 gebeld en naar binnen gemeld dat ze moesten ontruimen", aldus een getuige. 

In totaal waren er meerdere brandweereenheden aanwezig, waaronder ook corpsen uit Oosterhout, Teteringen en Etten-Leur. De brandweer gebruikte water uit de haven voor de bluswerkzaamheden. 

Ook de omliggende panden moesten eraan geloven qua blusactiviteiten. Daar ging volgens verslaggever Thijs Kroezen ter plaatse volle bak water naar binnen. "Het is onduidelijk of daar ook brandschade is, maar waterschade is er zeker." Ook het pand links naast Los Toros lijkt zwaar beschadigd. "Ik kijk door het raam op de eerste verdieping zo in de vlammen", aldus Kroezen.

In verband met de rookontwikkeling adviseerde de brandweer ramen, deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. De rook trok in de richting van de Ceressstraat. In verband met de brand werd ook een NL-Alert gestuurd.

Ondanks dat de brandweer nog actief is rond het pand, is de Haagdijk gewoon toegankelijk.

Meer foto'sFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief