Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)
Dodelijk ongeval

Dodelijk verongelukte fietser Tilburgseweg is 69-jarige Rijenaar

  Politie

BREDA - Een 69-jarige inwoner van Rijen is donderdagavond overleden bij een aanrijding. Hij stak de weg over als fietser en kwam in botsing met een auto die daar reed. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.


Op woensdag  om 18.50 uur kwamen er bij het operationeel centrum van de politie verschillende meldingen binnen van een ernstige aanrijding op de kruising Tilburgseweg met de Baarschot. Een fietser zou zwaargewond zijn en de hulpdiensten rukten uit inclusief een traumahelikopter. Ter plaats troffen ze inderdaad een zwaargewonde man aan. Maar ondanks verwoede pogingen om de man in leven te houden is hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. 

Uit het eerste onderzoek bleek dat het slachtoffer de weg was overgestoken op de kruising. Op de Tilburgseweg reed een 51-jarige man uit Bavel als bestuurder in een auto. De twee kwamen met elkaar in botsing. De bestuurder is door de politie aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval. Nadat hij zijn verklaring had afgelegd op het bureau is hij weer in vrijheid gesteld. De afdeling Verkeersongevallen Analyse gaat onderzoeken of er sprake is van een verkeersovertreding door één van de partijen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief