Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Man aangehouden na bedreigen personeel gemeente Breda

  Politie

BREDA - In de wijk Breda-West is dinsdagmorgen een 29-jarige inwoner aangehouden. De man wordt verdacht van het schriftelijk bedreigen van medewerkers van de Gemeente Breda.


De politie deed de afgelopen weken onderzoek naar de verdachte, die al eerder met dit soort situaties in beeld was gekomen. Ook deed een medewerker van de gemeente al aangifte tegen de verdachte. De verdachte zou deze medewerker in oktober en november schriftelijk hebben bedreigd.

De verdachte werd vanmorgen, na toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad aangehouden. Hij is na onderzoek en verhoor ingesloten.

De politie onderzoekt ook nog een tweede zaak waar de verdachte mogelijk bij betrokken is. Zo deed op 29 oktober 2015 een 35-jarige man uit Breda aangifte van bedreiging en afpersing. De 35-jarige had met een bekende van hem onenigheid over geld en werd door die kennis herhaaldelijk bedreigd. Toen de 35-jarige zijn schuld betaalde, eiste de kennis meer geld en zou de Bredanaar daarbij bedreigd hebben en geprobeerd hebben hem te chanteren.

De politie heeft na de aanhouding de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij nam de politie ongeveer 6 gram vermoedelijke harddrugs in beslag.