Vijf gewonden bij een vechtpartij tussen twee groepen in parkeergarage de Barones.
Vijf gewonden bij een vechtpartij tussen twee groepen in parkeergarage de Barones. (Perry Roovers/SQ Vision)
vechtpartij

Vijf gewonden na knokpartij tussen groepen in parkeergarage (foto's)

  Politie

BREDA - Bij een vechtpartij tussen twee groepen in parkeergarage de Barones zijn vijf personen gewond geraakt. Zij werden met steekwonden naar het ziekenhuis overgebracht. Twee personen zijn direct aangehouden. In de loop van de vrijdagochtend zijn er nog eens 13 personen aangehouden.


Bij het ziekenhuis zijn agenten om de veiligheid van de gewonden te garanderen en om de betrokkenen te verhoren. De politie onderzoekt de camerabeelden van de parkeergarage. De vechtpartij ging volgens de politie tussen twee groepen en vond plaats op de tweede verdieping van de garage.  Geen van de gewonden raakte levensgevaarlijk gewond. De knokpartij vond plaats tegen kwart voor vijf op eerste kerstdag. Een eerste getuige meldde dat er circa twintig personen met elkaar slaags waren geraakt. De exacte toedracht is nog onduidelijk en wordt onderzocht. De politie heeft sterk de indruk dat het gaat om uitgaansgeweld.

De politie trof vijf gewonden aan die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Vanzelfsprekend gingen er meerdere agenten mee ter bescherming van het medische personeel, de overige patiënten en de bij de vechtpartij betrokken mensen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de vijf personen mee te vallen. Geen van de gewonden verkeerde in levensgevaar en er hoefde niemand in het ziekenhuis te blijven. Na medische behandeling gingen de gewonde personen mee naar het politiebureau om verklaringen af te leggen over de gebeurtenissen.

De politie sloot de parkeergarage af vanwege het onderzoek en arresteerde direct twee verdachten (37 en 25). Er werd gezocht naar eventuele wapens, de auto’s van betrokkenen en eventuele andere sporen. Daarbij werden ook de beveiligingsbeelden van de parkeergarage bekeken en veilig gesteld voor de bewijsvoering. In de loop van de ochtend volgden nog dertien arrestaties. Daarmee komt het totaal aantal arrestanten momenteel op vijftien personen.

De aangehouden verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Ze worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling.