Wim de Witte
ongeval

A58 dicht bij Zegge na brand in vrachtwagen

  Politie

BREDA/ZEGGE - De A58 tussen Breda en Bergen op Zoom is ter hoogte van Zegge afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting van de snelweg geldt voor beide richtingen. Dat meldt de Veiligheidsregio. De oorzaak is een brand in een vrachtwagen bij Zegge. Daarbij raakten geen personen gewond. "Oorzaak is waarschijnlijk het warm lopen van de remmen", aldus de Veiligheidsregio op twitter.


Het verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de A17 en de A16. Dit levert een vertraging op van ongeveer een uur, aldus de ANWB. Ook het vliegverkeer bij Seppe werd stilgelegd. Ook het tankstation en parkeerplaats langs de Rijksweg Noord in Zegge is ontruimd. De brandweer was met veel materieel aanwezig, onder meer met een inzet schuimblusvoertuig. Het ging om een vrachtwagen geladen met LPG  op de Rijksweg Noord in Zegge.  De brandweer meldde tegen 17.15 uur dat de brand was geblust, maar dat de temperatuur in de omgeving nog wel hoog was. Dit zou nog enige tijd kunnen gaan duren.

Voor treinreizigers geldt eveneens een waarschuwing. Tussen Breda en Roosendaal rijden er namelijk geen treinen. NS laat weten dat er rekening moet worden gehouden met een extra reistijd van 45-60 minuten. Naar verwachting gaan de treinen om 18:30 uur weer rijden.