Politie

Spectaculaire ontvoering vanuit garagebedrijf in Breda

  Politie

BREDA -   Vanuit autobedrijf Rene de Koning Auto’s aan de Aardenhoek in Breda zijn dinsdag 29 december om 11.20 uur twee mannen ontvoerd. De slachtoffers zijn de 18-jarige Gino Heeren uit Sprundel en de 42-jarige Rien de Koning uit Schoondijke.


Meer beelden van de ontvoering vind je hier

Lees ook: Politie valt pand Chaam binnen naar aanleiding ontvoering Gino en Rien

Heeren heeft een gezet postuur, donker haar en was tijdens zijn ontvoering gekleed in een opvallend lichtblauw jogging/trainingspak met witte strepen, witte sokken en slippers. De Koning was gekleed in een spijkerbroek met donkerblauwe trui met capuchon. Gino is de kleinzoon van de eigenaar, Rien de neef van eigenaar René de Koning. Beiden zijn medewerker van het autobedrijf, bevestigt politiewoordvoerder Willen-Jan Uytdehage. 

Namens de Hoofdofficier van Justitie in Breda is de politie voor een veilige terugkeer dringend op zoek naar de verblijfplaats van beide slachtoffers. "We houden rekening met verschillende scenario's", aldus Uytdehage. "Het meest waarschijnlijke is dat het een ontvoering in het criminele circuit is." Die zou dan mogelijk gelinkt kunnen zijn aan hun omgeving, stelt de woordvoerder. 

Ook is de politie op zoek naar de daders van de ontvoering waarvan naast enkele beeldopnames slechts een summier signalement bekend is zoals de kleding die te zien is op foto's.  Een van de daders droeg een zwart kort jack met achterop een politielogo. Ze maakten gebruik van een blauwe Volkswagen Transporter met zwaailicht en het valse kenteken 26-BX-NT. Ze zijn met hun slachtoffers weggereden in de richting van de Heusdenhoutseweg in Breda. Verdere vluchtrichting is onbekend. "Ook al ligt het autobedrijf aan een doodlopende weg, toch hopen we dat mensen bijvoorbeeld de auto met zwaailicht hebben gezien", licht Uytdehage toe. "Of dat ze Gino of Rien na dinsdagmorgen 11.20 uur nog hebben gezien."

De ontvoerde mannen.