De ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning, 29 december 2015.
De ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning, 29 december 2015. (Politie)

Politie valt pand Chaam binnen na tips over ontvoering Rien en Gino

  Politie

CHAAM/BREDA - De politie is in de nacht van wonesdag op donderdag een pand in Chaam binnengevallen in verband met de ontvoering van Rien de Koning en Gino Heeren. Aanleiding voor de inval waren enkele tientallen tips over de ontvoering van het tweetal, afgelopen dinsdag. In het pand werd niemand aangetroffen, aldus de politie. "Het onderzoek gaat verder."


De politie sloeg woensdagavond groot alarm over de ontvoering. De twee mannen werden dinsdagmorgen tegen tien voor half twaalf door vier gemaskerde mannen meegenomen toen ze aan het werk waren bij  autobedrijf René de Koning in Breda.  "We houden rekening met verschillende scenario's", aldus Uytdehage. "Het meest waarschijnlijke is dat het een ontvoering in het criminele circuit is." Die zou dan mogelijk gelinkt kunnen zijn aan hun omgeving, stelt de woordvoerder van de politie. Volgens BN DeStem melden bronnen in het criminele circuit dat het gaat om een openstaande drugsschuld.

De politie speurt naar de twee ontvoerde mannen, maar uiteraard ook naar de daders. Van hen is een summiere beschrijving bekend. Een van de daders droeg een zwart kort jack met achterop een politielogo, zoals te zien is op de beelden van de beveiligingscamera. Ze maakten gebruik van een blauwe Volkswagen Transporter met zwaailicht en het valse kenteken 26-BX-NT. Ze zijn met hun slachtoffers weggereden in de richting van de Heusdenhoutseweg in Breda. Verdere vluchtrichting is onbekend. "Ook al ligt het autobedrijf aan een doodlopende weg, toch hopen we dat mensen bijvoorbeeld de auto met zwaailicht hebben gezien", licht Uytdehage toe. "Of dat ze Gino of Rien na dinsdagmorgen 11.20 uur nog hebben gezien."

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief