Logo bredavandaag.nl

Mannenzaak West zet winkeldieven te kijk met confettibombardement (filmpje)

  Politie

BREDA - Twee jongemannen die woensdagmiddag in een onbewaakt ogenblik twee petjes stalen bij West in de Stn Annastraat, zijn daar waarschijnlijk van terug gekomen. De mannen kwamen de petjes terugbrengen, maar wat hen toen overkwam, overtrof hun stoutste verwachtingen.


Eigenaar Christiaan Westergaard haalt terug wat er gebeurde. “Ik stond zelf even buiten bij PW voor de deur, zag ze naar binnen gaan, maar voordat ik er was, stonden ze al weer buiten”, vertelt hij. “Toen ben ik de camerabeelden gaan bekijken, en bleek dat ze wat gestolen hadden.”

Westergaard aarzelde niet en mikte de beelden online. “Ik had beloofd dat ik ze van Facebook zou halen en geen aangifte zou doen als ze zich voor een bepaalde tijd zouden melden. Wat ik niet had verteld, was dat ik wel iets anders voor ze in petto had.”

Dus toen de mannen donderdagmiddag op het afgesproken tijdstip binnen kwamen om de petjes te retourneren, wachtte er een verrassing. Een aantal mannen kwam verkleed en al met confettikanonnen de winkel binnen rennen en vuurde op de twee. Die staan duidelijk verbouwereerd te kijken wat ze nu weer kregen.

“Ik denk dat ze wel geschrokken zijn”, lacht Westergaard. “Of ik ze de zooi heb laten opruimen? Ben zelf zo aardig geweest dat te doen. Heb staan vegen, maar het was het meer dan waard. De confetti zit nog tussen mijn plafondplaten. We hebben zo gelachen.”

Inmiddels heeft Westergaard het filmpje online geplaatst. Dat is inmiddels al tienduizenden keren bekeken. Aan het eind houdt hij een tekst omhoog waar op staat te lezen: ‘Van je fouten moeten je leren.' FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief