Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

35-jarige man bedreigt moeder na eerdere mishandeling

Politie mishandeling

BREDA - De 35-jarige inwoner van Breda die vrijdagavond werd aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn moeder en zus is zaterdagavond opnieuw aangehouden. Dit keer omdat hij telefonisch zijn familie bedreigd had.

Zaterdag om 18.00 uur belde een vrouw in paniek op naar de politie. :Ze gaf aan dat ze kort daarvoor bedreigd was door haar zoon via de telefoon. Hij zou bij haar langs komen en haar van alles aan doen", meldt de politie. "Direct spoedden zich enkele surveillance-eenheden naar de woning waar we een bange vrouw troffen."

Het bleek dezelfde woning te zijn waar de dag ervoor een vrouw en haar dochter mishandeld waren door de 35-jarige man. Die was toen aangehouden voor de mishandeling. De man is na verhoor op zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld met een huisverbod op zak. Hij mocht tien dagen niet in de woning komen. "Nu had hij dus door de telefoon zijn moeder bedreigd. Ook nu kon hij weer aangehouden worden. En ook nu is hij aan het bureau ingesloten. Er zal een dossier opgemaakt worden waarin beide zaken in genoemd worden."

De man riskeert onder meer een gevangenisstraf van twee jaar voor het overtreden van het huisverbod.