Bron: Flickr
ongeval

Geruchten onder bewoners Veurnestraat verspreiden zich snel

  Politie

BREDA -  Terwijl het politieonderzoek naar het dodelijk ongeval op de Veurnestraat nog in volle gang is, verspreiden de roddels in de wijk zich als een lopend vuurtje. Iedere buurtbewoner heeft weer iets anders gezien of gehoord.


Het ongeluk op de Veurnestraat waarbij de 3-jarige Nasim op Koningsdag om het leven kwam, is het gesprek van de dag in de Wisselaar. Van het ontmoetingscentrum aan de Tielrodestraat tot aan winkelcentrum Hoge Vucht praten buurtbewoners over het ongeval.

Een aantal buurtbewoners denkt dat het jongetje zonder toezicht in het speeltuintje aan de Veurnestraat aan het spelen was. Een andere buurtbewoner zegt dat de moeder van Nasim er gewoon bij stond en dat het jongetje al spelende op straat terecht kwam. “Zo zijn kinderen nou eenmaal. Voordat je het doorhebt, ontglippen ze je”, vertelt de 71-jarige vrouw uit ervaring.

Over waarom de 18-jarige bestuurder is doorgereden na het ongeluk gaan er ook verschillende verhalen rond. Een buurtbewoner die haar hond aan het uitlaten is in de Veurnestraat is ervan overtuigd dat de bestuurder is doorgereden omdat er drugs in zijn auto lagen.

Haar buurvrouw is sceptisch en vraagt hoe ze aan deze informatie komt. “Dat hoorde ik van het nichtje van de dader”, zegt de vrouw. “Kijk daar loopt ze!”, roept de buurtbewoner uit terwijl ze naar een meisje aan de overkant wijst. Maar in dezelfde adem komt de vrouw weer terug op haar verhaal. “Uiteindelijk weet ik natuurlijk niet of ze wel echt familie van de jongen is.”

De spookverhalen in de Wisselaar zullen nog wel even rondgaan. Een paar buurtbewoners komen langs om een kaarsje of bloemen ter herdenking te plaatsen. Cameraploegen en journalisten bestormen buurtbewoners voor reacties op het ongeluk. De wijk zal deze Koningsdag voorlopig niet meer vergeten.

Lees hier welke feiten er tot nu toe bevestigd zijn door de politie.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief