Logo bredavandaag.nl
Kim Kuijpers
ongeval

Dronken doorrijder gepakt door verloren kentekenplaat

  Politie

BREDA - Een automobilist die zaterdagavond doorreed na een aanrijding is opgespoord aan de hand van een achtergelaten kentekenplaat.


De aanrijding vond zaterdag rond 21.30 uur plaats op de kruising van de Beverweg met de St. Ignatiusstraat. Volgens getuigen reed de veroorzaker door rood licht toen hij een andere auto raakte. De man ging er na de aanrijding vandoor in zijn blauwe BWM, zonder zijn identiteit bekend te maken.

Hij verkeerde in de veronderstelling dat er geen schade was ontstaan en dat hij groen licht had, zo verklaarde hij later. Er was echter wel degelijk schade. De tegenpartij had namelijk een flinke deuk en lakschade. Bovendien had de veroorzaker zelf ook schade opgelopen aan zijn bumper, waardoor zijn kentekenplaat achterbleef op de plaats van het ongeval.

De politie arresteerde de 24-jarige automobilist uit Dorst, nadat hij bij het zien van de politieauto, opnieuw op de vlucht sloeg. Dat gebeurde zaterdagavond 7 mei om 22.40 uur. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 440 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens twee verkeersmisdrijven, namelijk verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed. Hij werd zondag, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief