Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Magere autoinbreker loopt tegen de lamp op Nijverheidssingel

  Politie

CENTRUM - Een 37-jarige Bredanaar is maandagochtend vroeg aangehouden mede dankzij een alerte getuige. De man werd om 04.32 uur op de Nijverheidssingel door de politie op heterdaad betrapt na een auto-inbraak. De verdachte staat geregistreerd als veelpleger.


Een getuige gaf door dat op de Nijverheidssingel een magere bebrilde man in auto’s keek en aan portieren van auto’s voelde. Een surveillance-eenheid ging ter plaatse. De agenten zagen een man die voldeed aan het signalement tussen de geparkeerde auto’s uit komen. Ze hielden hem staande.

Ze herkenden hem omdat hij een veelpleger is en al vaker voor inbraken is aangehouden. Daar ze zijn naam niet precies wisten, vroegen ze om zijn legitimatiebewijs.  Hij haalde daarop uit zijn zakken een schaar waarvan de punten afgebroken waren. Dit  inbrekerswerktuig werd direct in beslag genomen.  

Op de plek waar hij tussen de auto’s uitgekomen was, werd een rugzak met een autoradio aangetroffen. In de omgeving stond een auto waaruit de radio ontvreemd was. De eigenaar bevestigde dat de aangetroffen radio uit zijn voertuig kwam. was. De verdachte werd aangehouden, hij is vastgezet.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief