Logo bredavandaag.nl
Een opmerkelijke vangst donderdag 13 juni: een hennepkwekerij in een vrachtwagen. foto Perry Roovers / SQ Vision
Een opmerkelijke vangst donderdag 13 juni: een hennepkwekerij in een vrachtwagen. foto Perry Roovers / SQ Vision
aanhoudingen

Acht arrestaties in groot drugsonderzoek

  Politie

BREDA - Bij een actie van het ondermijningsteam van de politie tegen grootschalige hennephandel in Kaatsheuvel zijn maandag zeven mannen en een vrouw aangehouden. In Breda viel de politie op drie plaatsen panden binnen. Er werden tientallen kilo’s hennep, vuurwapens, auto’s en geld in beslag genomen.


Enkele maanden geleden werd het ondermijningsteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant getipt vanuit een andere eenheid dat er in Kaatsheuvel mogelijk sprake zou zijn van grootschalige hennephandel. Daar zou een autoverhuurbedrijf bij betrokken zijn. "Uiteraard werd er direct een onderzoek gestart. Er werd veel informatie verzameld en er kwamen verschillende verdachte personen in beeld", laat de politie weten. Dit was genoeg om op maandag 5 september in een grote actie verschillende panden binnen te vallen. Het gaat om twee adressen in Kaatsheuvel waaronder het autoverhuurbedrijf, drie in Breda, twee in Dongen waaronder een garage en één in Oosterhout.

Acht aanhoudingen
Er zijn in totaal acht mensen aangehouden, zeven mannen en één vrouw. Het betreft inwoners van Breda en Dongen en twee verdachten zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De aangehouden verdachten variëren in leeftijd tussen de 24 en 47 jaar oud. De boekhouding van het autoverhuurbedrijf is in beslag genomen. Er zijn drie vuurwapens gevonden en munitie. Er is meer dan 30 kilo droge hennep gevonden. En er is meer dan 20.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Zes auto’s van de verdachten zijn in beslag genomen.

De politie geeft aan dat het onderzoek nog niet is afgerond. Meerdere aanhoudingen en zoekingen worden zeker niet uitgesloten.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief