Drie arrestaties voor schietpartij op Haagweg | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Drie arrestaties voor schietpartij op Haagweg

  Politie

BREDA  - De politie heeft dinsdag drie mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de schietpartij op de Haagweg van zaterdag 20 augustus. Bij die schietpartij raakte een 53-jarige man gewond. 


Het vuurwapengeweld vond plaats op zaterdagavond 20 augustus. Het slachtoffer werd destijds rond 18.00 uur neergeschoten op de Haagweg, nabij de Weerijssingel. De 53-jarige man raakte zwaargewond, maar was goed aanspreekbaar toen de hulpverleningsdiensten arriveerden. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en is momenteel aan het revalideren.

"Een rechercheteam startte een uitgebreid opsporingsonderzoek naar het vuurwapengeweld in de Bredase winkelstraat", aldus de politie. Dat resulteerde deze dinsdag  tot drie aanhoudingen. De arrestanten zijn afkomstig uit Rotterdam (34 en 31) en Hoogvliet (35). Gelijktijdig werden op vier locaties woningen doorzocht naar sporen en bewijsmateriaal. Het slachtoffer en zijn familie zijn op de hoogte gesteld van de recente ontwikkelingen in de zaak. 

De drie verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex en zitten in ‘volledige beperkingen’. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaten. "Dat betekent gelijktijdig dat door politie en het Openbaar Ministerie geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan kunnen worden over het onderzoek", aldus de politie.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief