Logo bredavandaag.nl
Gewapende overval op Domino's Pizza aan de Roeselarestraat, vrijdag 14 oktober 2016.
Gewapende overval op Domino's Pizza aan de Roeselarestraat, vrijdag 14 oktober 2016. (Perry Roovers/SQ Vision)

Domino's en New York Pizza zijn overvallen spuugzat en werken samen

  Politie

BREDA – New York Pizza en Domino’s in Breda slaan de handen in één om overvallen in de toekomst te voorkomen. “Het moet gewoon écht eens klaar zijn. De overvallers moeten weten dat er nooit meer dan 50 euro te halen is in een winkel”, aldus Gijs van de Wiel, franchisenemer van tien Domino’s vestigingen.


Afgelopen vrijdag was het weer raak. De vestiging van New York Pizza in de Haagse Beemden werd overvallen door een man met een mes. De dader maakte een klein geldbedrag buit. “Maar ze gaan ook nooit meer vinden, want dat is er simpelweg niet. Niet bij New York Pizza en niet bij Domino’s, zegt Van De Wiel. “Het is heel simpel: meer dan 75% van de bestellingen wordt al online betaald. De rest van het geld gaat vrijwel direct in een kluis waar alleen de beveiligers van een transportbedrijf bij kunnen. Je gaat nooit meer dan 50 euro vinden.”

Een overval op een koerier snapt hij al helemaal niet. “Bezorgers hebben maximaal 10 euro wisselgeld bij. Stel dat ze drie pizza’s ergens bezorgen en er wordt al cash afgerekend is dat ook maximaal 30.” Van De Wiel wordt er ontzettend boos om. “Het gaat om allemaal jonge mensen die iets traumatisch meemaken. Dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten.”

En dus steken de concurrenten nu de koppen bij elkaar. “Op dit gebied ben je geen concurrent. Niet als het gaat om de veiligheid van je personeel. Ik heb na de overval een uur gebeld met mijn collega van New York Pizza. Er moet gewoon iets veranderen.” Samen hebben de pizzaketens aardig wat bezorgers op de weg. “En daarmee dus ook ontzettend veel ogen. We moeten elkaar gaan inlichten bij verdachte situaties en meteen melden als er iets gebeurt.”

Maar dat is nog niet genoeg voor Van Der Wiel. “We denken nu aan live-camerabeveiliging. Als je met meerdere ondernemers die stapt maakt zorg je voor meer veiligheid, maar hou je het betaalbaar. We moeten voorkomen dat zo’n malloot volgende keer wel geweld gebruikt als hij zijn zin niet krijgt. Veiligheid van het personeel is het allerbelangrijkste.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief