Perry Roovers

Brand bij paintballhal De Faam uitslaand; NHTV ontruimd (update)

  Politie

LINIE - Bij een brand in het voormalige pand van De Faam komt donderdagmorgen veel rook vrij. Het gaat om brand bij het Paintballcentrum in het complex. De brand is nog niet onder controle, meldt de Veiligheidsregio om 10.30 uur. De brandweer kan moeilijk bij de brandhaard komen. Rond half twaalf sloegen de vlammen ook door het dak en werd de brand uitslaand.


 

Bekijk meer foto's van de rook bij De Faam

Vanwege de enorme rookontwikkeling is er om 09.54 uur een NL-Alert gestuurd, rond half twaalf volgde een tweede alert. De omwonenden wordt geadviseerd de ramen en deuren dicht te houden. Flink deel van de omgeving is afgezet. Het is onduidelijk waar de brand is ontstaan. De bedrijven in De Faam zijn ontruimd. Het gaat om onder meer een geluidsstudio, Boerschappen, een trampolinecentrum en een werkplaats voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de brandweer. 

De brandweer is aanwezig met schuimblusser en een hoogwerker en verschillende andere voertuigen. Ook korpsen uit andere plaatsen zijn aanwezig. De brand werd rond 11.09 uur opgeschaald naar GRIP 1 in verband met de rookontwikkeling. "Rook is toegenomen doordat brand uitslaand is geworden", aldus de Veiligheidsregio. De rook trekt richting Hoge Vucht. Dat was ook de reden voor de tweede NL-Alert. 

De rookwolken zijn van grote afstand te zien. Het gebouw van de NHTV aan de Archimedesstraat staat vol in de rook. "Leerlingen NHTV Archimedesstraat verzamelen in centrale hal in verband met de brand", meldt de Veiligheidsregio via Twitter. "Bij toename rookoverlast wordt gebouw ontruimd." Die boodschap volgde tegen half elf: "Gebouw NHTV Archimedesstraat wordt ontruimd in verband met grote brand Liniestraat Breda. Leerlingen mogen naar huis."

De brand werd even voor half tien gemeld als een woningbrand. Al vrij snel werd opgeschaald naar een grote brand.

Lees ook: NHTV vol rook, maar evacuatie verloopt rustig

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief