BredaVandaag

Gewapende overval AH winkelcentrum De Berg; personeel geëmotioneerd (update)

  Politie

BREDA - De Albert Heijn aan de Kesterenlaan in de Haagse Beemden is vrijdagavond overvallen. Er vielen geen gewonden en de buit betrof geld. Dat meldt de politie vrijdagavond.


Om 18.39 uur kwamen er verschillenden meldingen binnen bij de politie van een overval aan de Kesterenlaan. Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar de omgeving. Ze keken uit naar de twee daders, twee mannen met een mes en een vuurwapen. De mannen hadden zwarte kleren aan en hadden hun gezicht bedekt. Ze waren weggerend. De zoekactie heeft niets opgeleverd, laat de politie weten.

"Een andere eenheid ging naar de supermarkt waar de agenten hevig geëmotioneerde personeelsleden aantroffen. De twee mannen waren de winkel binnen gekomen en wilden geld. Ze bedreigden de aanwezige dames", meldt de politie. Na een greep in de kassa verdwenen ze weer. Ze zijn weggerend in onbekende richting. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De politie hoopt dat getuigen zich nog melden. "Misschien zijn er mensen die voor of na de overval, ondanks de mist, iets opvallends gezien hebben in de omgeving van de Albert Heijn. Of misschien zijn er mensen die op een andere manier iets van deze laffe overval afweten."