Logo bredavandaag.nl
Een 60-jarige Bredanaar is omgekomen bij een schietpartij aan de Lunetstraat.
Een 60-jarige Bredanaar is omgekomen bij een schietpartij aan de Lunetstraat. (Perry Roovers/SQ Vision)

Grootschalig onderzoek naar doodschieten Bredanaar Lunetstraat

  Politie

BREDA - De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgetuigd voor het onderzoek naar het dodelijk schietincident dat vrijdag rond 23.20 uur plaats vond op de Lunetstraat. Een 60-jarige Bredanaar kwam daarbij om het leven.


Het onderzoek startte meteen na aankomst. Ook zaterdagmorgen was de omgeving van het schietincident nog afgezet voor onderzoek. De politie kreeg om 23.22 uur de eerste melding van een buurtbewoner die schoten hoorde.

Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaargewonde man liggen. "De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden", aldus de politie zaterdagmorgen.

De politiemensen werden ter plaatse aangesproken door een familielid van het slachtoffer waardoor de identiteit snel duidelijk was. Er werd direct gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. De politie houdt er rekening mee dat de schutter met een auto gevlucht is. Afgelopen nacht is rond 01.40 uur een auto uitgebrand op de Gilzeweg in Bavel. Er wordt onderzocht of er een verband is met het schietincident.

Op de Dijklaan werd rond 01.10 uur een 25-jarige man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om daar te vertrekken. Hij probeerde van dichtbij foto’s te maken van de overledene.

De politie meldde zaterdagmiddag ook onderzoek te doen naar een autobrand in Essen. De schutter vluchtte vermoedelijk in donkerkleurige auto.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief