Logo bredavandaag.nl
Politieteam Markdal

Gestolen puppy aangetroffen in woning Tuinzigt, verdachte aangehouden

  Politie

TUINZIGT -  Een van de eerder deze week gestolen puppy's is deze zondag naar alle waarschijnlijkheid terug gevonden in een woning in Tuinzigt in Breda. Dat meldt de politie op Facebook.


Politieteam Markdal en Politieteam Weerijs troffen één van de eerder in Baarle-Nassau gestolen puppy's aan. De pup is afkomstig van Zorgboerderij 'de Mekkerbek. Zij kregen al diverse reacties na de diefstal van de vier pups, de Old English Bulldogs, op Facebook.

Naar aanleiding van een tip bij Politieam Markdal in Breda is in de wijk Tuinzigt in Breda vermoedelijk één van de gestolen pups aangetroffen. De 22-jarige bewoonster werd als verdachte van heling aangehouden. Zondagavond heeft de aangeefster het aangetroffen hondje voor 100% herkend, laat de politie maandag weten. "Het hondje heeft bepaald kenmerken zoals een bruine vlek op het witte linkeroor en een bepaalde aftekening op de kop waardoor zij dit met zekerheid kon verklaren. Het beestje zag er volgens haar naar omstandigheden goed uit. Ze heeft het dier meegenomen omdat zij als bewaarder is aangesteld in afwachting van een officiële beslissing daarover."

De zorgboerderij zette donderdag foto’s van de gestolen pups op Facebook en die werden bijna 100.000 keer gedeeld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief