Logo bredavandaag.nl
Tom van der Put/SQ Vision

Beslag op 25 auto’s tijdens grootscheepse controle Breda

  Politie

BREDA - Tijdens de grote gemeenschappelijke controle donderdag aan de Nieuweweg in Breda heeft de Belastingdienst beslag gelegd op 25 auto’s. Zeven daarvan werden daadwerkelijk afgevoerd. Zes personen werden aangehouden.


Twee zaken werden later geseponeerd, twee mensen kregen een dagvaarding. “Eén voor overtreding van de Opiumwet omdat hij in het bezit was van harddrugs en één voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie omdat hij een mes bij zich had”, meldt de politie vrijdag. Tegen de andere twee wordt een onderzoek gestart omdat ze verdacht worden van het dealen van drugs. De twee hadden meer dan een gebruikershoeveelheid drugs bij zich en geldbedragen in kleine coupures, totaal 390 en 530 euro.

De RDW nam twee voertuigen uit het verkeer vanwege de hoeveelheid geconstateerde gebreken. Bij een voertuig leidde dit tot het meteen afvoeren van het voertuig naar de sloperij. De politie bekeurde verder 54 personen voor verschillende overtredingen. Daarnaast werden zes openstaande boetes geïnd voor een totaal van ongeveer 2500 euro.

Tijdens de controle werkten douane, belastingdienst, Sociale Recherche, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de politie samen. “Doelstellingen van de politie waren onder andere het aanpakken van mobiel banditisme, controle op ondermijning, WOS gerelateerde personen, het inwinnen van informatie over criminelen en drugstoeristen, personen die gesignaleerd staan, aso-rijders en overtreders transport en belading”, aldus de politie vrijdagmorgen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief