Logo bredavandaag.nl
Politieteam Weerijs

Bejaard echtpaar Brusselstraat bestolen van spaargeld

  Politie

HOGE VUCHT - Een bejaard echtpaar van in de 90 is donderdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat meldt de politie zaterdagmiddag. Terwijl ze aan de praat werden gehouden werd hun spaargeld gestolen.


Donderdag werd het echtpaar, wonende aan de Brusselstraat, opgebeld. "Een dame die zich uitgaf als medewerkster van een zorgverleningsinstelling maakte een afspraak om bij de mensen langs te komen. Binnen een half uur werd er aan de deur gebeld en stonden er twee vrouwen van de zorginstelling, volgens hun zeggen", laat de politie weten.

Het echtpaar werd een kwartier lang aan de praat gehouden. In die tijd moet een derde persoon binnen zijn geweest want kort nadat de vrouwen weg waren bleek dat er geld en sieraden uit de woning verdwenen was.

De politie hoopt dat getuige zijn die op donderdag rond 15.00 uur iets gezien hebben in de Brusselstraat. "Ook kan het zijn dat iemand aan zijn woning een camera heeft waarop de vrouwen en hun handlangers staan", hoopt de politie.

Het gaat om twee vrouwen van wie het signalement bekend is. De ene is 1.55 m lang, heeft een normaal postuur en is tussen de 30 en 40 jaar oud. De vrouw heeft een bol gezicht en droeg een gebreid mutsje, waar haar hele haar onder zat, beige-grijs van kleur. De vrouw heeft een oost Europees uiterlijk en een blanke huidskleur. De tweede vrouw was lang, 1.70m ongeveer en had zwart haar tot in haar nek. De blanke vrouw van 30 tot 40 jaar  droeg zwarte kleding.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief