Logo bredavandaag.nl
Politieteam Weerijs
mishandeling

Drie arrestaties voor witwassen en mishandeling in Haagse Beemden

  Politie

BREDA - Huiselijk geweld is zaterdagmiddag in de wijk Kievitsloop in de Haagse Beemden de start geweest van een reeks van incidenten, waarbij tot nu drie arrestaties zijn verricht respectievelijk voor zware mishandeling, witwassen en vernieling. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen en rekening gehouden met nog meer aanhoudingen.


Een 15-jarig meisje werd tijdens een ruzie kennelijk zo bang van haar agressieve 23-jarige vriend dat zij op de vlucht sloeg en  in paniek aanbelde bij een woning in de buurt waar een 35-jarige vrouw thuis was  Terwijl zij binnen aan de bewoonster haar verhaal deed, sloeg haar vriend die haar kennelijk achterna gegaan was buiten uit kwaadheid een ruit in en besmeurde de gevel van het pand met etensresten. De bewoonster belde daarop haar 37-jarige man die direct naar huis kwam. Hij ging kennelijk met een andere man verhaal halen bij de vernieler die daarbij fors mishandeld werd. De 23-jarige man liep zodanige verwondingen in zijn gezicht op dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en daar één nacht ter observatie werd opgenomen.

Er werd vervolgens een zoeking op grond van de Wet Wapens en Munitie ingesteld in de woning van de 37-jarige verdachte omdat tijdens het bezoek aan de 23-jarige man mogelijk een mes en of vuurwapen was gezien. Bij de huiszoeking werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen waarna ook de 35-jarige bewoonster werd aangehouden, ter zake de verdenking van witwassen. Er werden geen wapens aangetroffen.

Nog een aanhouding

Zondagmiddag werd de 23-jarige verdachte, met toestemming van de officier van justitie in het ziekenhuis aangehouden op de verdenking van mishandeling en vernieling.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief