Logo bredavandaag.nl
Een 60-jarige Bredanaar is omgekomen bij een schietpartij aan de Lunetstraat.
Een 60-jarige Bredanaar is omgekomen bij een schietpartij aan de Lunetstraat. (Perry Roovers/SQ Vision)

Nieuwe aanhouding voor doodschieten Peter van de Linde

  Politie

BREDA - In de Penitentiaire Inrichting in Grave is een 41-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda. Daarbij kwam vrijdagavond 6 januari de 60-jarige Peter van der Linde om het leven.


Eerder werd in dit onderzoek donderdagmiddag 16 maart al een 43-jarige man uit Sprundel als verdachte aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. "Het rechercheteam kwam beide mannen door intensief onderzoek op het spoor", aldus de politie woensdagmiddag.

Tijdens het rechercheonderzoek kwam de 41-jarige man die in Etten-Leur verbleef als verdachte in beeld. Woensdagmorgen werd met toestemming van de officier van justitie deze verdachte in de Penitentiaire Inrichting in Grave aangehouden. De man zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. Zijn woning is vandaag onder leiding de rechter-commissaris doorzocht.  

De schietpartij vond vrijdag 6 januari om 23.22 uur plaats op de Lunetstraat bij het Dijkplein.  Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaar gewonde man liggen. Na poging tot reanimeren bleek het slachtoffer overleden. Vervolgens werd onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen bestaande uit 15 rechercheurs.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief