Logo bredavandaag.nl
Yvonne Keulaars

Resultaat patsercontrole: 20.000 sigaretten en 15 mille achterstallige boetes

  Politie

BREDA - 20.000 sigaretten en 15-duizend euro aan geïnde achterstallige boetes. Dat waren twee van de resultaten van de patsercontrole woensdag in Breda, waarbij ook gekeken werd naar rondtrekkende criminelen.


De focus lag met name op automobilisten die zich verplaatsen op de doorgaande wegen om en nabij het Dr. Jan Ingen Houszplein te Breda. Met een nummerplaatscanner werd het verkeer op de doorgaande wegen gescand. Bij een hit vond er een controle plaats

De politie controleerde 146 voertuigen en schreef 47 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen. Dat liep van technische gebreken zoals gladde banden en geen APK naar het niet hebben van een kinderzitje. Twee mensen hadden teveel gedronken en er werd 337 euro aan openstaande boetes geïnd.

“Opvallend was dat negen mensen geen gordel droegen. Het nut van autogordels heeft zich toch al ruimschoots bewezen en het is dan ook onbegrijpelijk dan mensen deze niet standaard omdoen”, stelt de politie donderdag.

De gemeentelijk belastingen legden beslag op drie voertuigen en inden 3000 euro. De sociale dienst gaat zes onderzoeken opstarten naar aanleiding van informatie onder andere in verband met mogelijk zwart werk. Medewerkers van de douane troffen 20.000 sigaretten die in beslag genomen werden.

De belastingdienst legde bestuurders van tien voertuigen met een buitenlands kenteken een naheffing op omdat ze te lang met dat kenteken reden. Die naheffing is minimaal 1.500 euro. Acht voertuigen werden in beslag genomen. Ook werd er bijna 15.000 euro aan achterstallige schulden geïnd.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief