Logo bredavandaag.nl
Politieteam Weerijs

Man (60) bedreigt tieners en steekt fietsband lek

  Politie

BREDA - Een man heeft vrijdag vier kinderen de stuipen op het lijf gejaagd na een ruzie over een veldje in een park. De man pakte een mes en stak een fietsband lek. De man is opgepakt. De actie kwam op de kinderen bedreigend over.


Vrijdag om 15.30 uur kreeg een surveillance-eenheid in Breda de melding vanuit het park aan de Ruitersboslaan in Breda. Daar zou een ruzie geweest zijn tussen vier kinderen en een man. Er zou met een mes gedreigd zijn en een band van een fiets zou zijn lek gestoken. In het park troffen de agenten drie geschrokken kinderen van 12 jaar oud en een van 13  jaar oud aan. 

Ze verklaarden tegenover de agenten dat ze door een man weggejaagd waren vanaf een veldje in het park. Dat zou een hondenuitlaatveldje zijn en ze zouden daar niet mogen chillen. "Het veldje zou regelmatig vervuild worden door jongeren volgens hem. Ondanks het feit dat de kinderen aangaven dat het park van de gemeente was en dus voor iedereen werd de man boos en verjoeg de kinderen", laat de politie weten.

Toen dat niet snel genoeg ging pakte hij een mes en hield het dreigend omhoog. Daarna stak hij één van de banden lek van de fiets zodat 'ze daar nooit meer konden komen'. De agenten vonden de verdachte in het park, die gaf toe dat het incident gebeurd was en dat ze op zijn veldje zaten. De 60-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau voor vernieling van de fiets.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief