Logo bredavandaag.nl
Een vrachtwagen is woensdag 21 juni in de sloot naast de Westerparklaan terechtgekomen. De chauffeur raakte gewond.
Een vrachtwagen is woensdag 21 juni in de sloot naast de Westerparklaan terechtgekomen. De chauffeur raakte gewond. (Tom van der Put/SQ Vision)

Vrachtwagen eindigt in sloot Westerparklaan; chauffeur gewond

  Politie

WESTERPARK - Een vrachtwagen die over de Westerparklaan in Breda reed is woensdagmiddag door onbekende oorzaak van de weg geraakt. De vrachtwagen kwam in een sloot terecht en kantelde vervolgens. De chauffeur raakte gewond.


De man zat vast in de cabine en de brandweer werd opgeroepen om hem te bevrijden. Er was ook sprake van een voertuigbrand, maar dat bleek slechts een kokende motor van de vrachtwagen te zijn. Omdat de motor niet uit wilde, hebben brandweermannen een CO2 blusser leeggespoten in de luchtinlaat van de vrachtwagen. Daardoor stopte de motor. Brandweerlieden hebben vervolgens de chauffeur kunnen bevrijden. Ze droegen daarbij mondkapjes om zichzelf te beschermen tegen glassplintertjes.

Nadat de chauffeur uit de cabine gehaald was, is hij door ambulancepersoneel, brandweermannen en politieagenten voorzichtig op de kant getild. Vervolgens is hij na behandeling in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is niets bekend.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief