Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

Fietser zwaargewond bij nieuwe aanrijding op Academiesingel (update)

  Politie

BREDA - Bij een ongeval op de Academiesingel is vrijdagavond een fietser zwaargewond geraakt. De fietser kwam in botsing met een auto. Vanwege de verwondingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen.


Eind mei kwam op de Academiesingel een 37-jarige fietsster om het leven op de Academiesingel. De vrouw werd door een vrachtwagen aangereden toen ze vanaf de Koning Willem-Alexanderbrug fietste. De gemeente kondigde daarna tijdelijke maatregelen aan.

"Wethouder Adank heeft gezien de situatie meteen contact gezocht met de politie", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Uit een eerste analyse blijkt dat dit ongeval niet met de verkeerssitiatie ter plekke te maken heeft, maar overal had kunnen gebeuren", benadrukt ze. De gemeente is nog in afwachting van de resultaten van het politieonderzoek na het dodelijke ongeval eind mei.

Het ongeval deze vrijdag vond iets verder richting de Emmastraat plaats. De fietser is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter werd afgemeld. De Academiesingel was korte tijd voor het verkeer afgesloten.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief