Logo bredavandaag.nl
Politie
hennepkwekerij

Chemicaliën voor hennepteelt aangetroffen bij autoverhuurbedrijf Breda

  Politie

BREDA - De politie heeft donderdag bij een autoverhuurbedrijf in Breda een professionele productielocatie voor hennep gevonden. Hier werden chemicaliën geproduceerd die bedoeld zijn voor hennepteelt.


De politie nam 7500 liter chemicaliën in beslag in combinatie met hennep gerelateerde artikelen zoals lampen en dompelpompen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle op een aantal autoverhuurbedrijven in Breda. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente Breda in samenwerking met de Politie (ondermijningsteam en Landelijke Eenheid), de Belastingdienst, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) en het Verbond voor de Verzekeraars.

Aanleiding voor de actie is een eerder onderzoek. "Daaruit kwam naar voren dat criminelen vaak gebruik maken van huurauto’s. Er is een verwevenheid tussen onder- en bovenwereld bij bepaalde bedrijven in de autoverhuurbranche", aldus de politie. "Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting." FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief